Posted by / joi, 25 iunie 2015 / No comments / ,

Mirosul de lamaie incetineste progresia cancerului hepaticPublicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Un studiu de cercetare intreprins recent de expertii Universitatii Ruhr, Bochum, sugereaza ca receptorul olfactiv ar putea contribui la diagnosticarea si tratarea cancerului hepatic. Mai exact, cercetatorii au descoperit ca monoterpenul mirosului de lamie ar putea furniza un nou mod de a identifica si trata celulele canceroase hepatice.

Rezultatele sunt fundamentate pe rationamentul ca terpenii, compusii care rezida in uleiurile esentiale ale diferitor plante si care sunt responsabili pentru producerea mirosurilor specifice ale acestora, au dovedit a avea, in cadrul cercetarilor anterioare, proprietati cu privire la impiedicarea evolutiei cancerului.

Cu toate acestea, studiul de fata s-a concentrat exclusiv asupra mirosului de lamie, relevand rezultate promitatoare.


Modul in care mirosul de lamaie ar putea juca un rol important in tratarea cancerului

In jurnalul in care au fost publicate rezultatele cercetarii, Archives of Biochemistry and Biophysics (Arhive de biochimie si biofizica), se precizeaza ca studiul de fata indica:

…un efect asupra evolutiei carcinoamelor hepatocelulare. In cadrul studiului de fata, furnizam pentru prima oara informatii asupra mecanismului molecular exercitat de mirosul de lamaie in interiorul celulelor carcinoamelor hepatocelulare. Receptorul olfactiv identificat ar putea fi un eventual punct focal terapeutic in vederea diagnosticarii si tratamentului cancerului.

Rezultatele au indicat ca, in linii mari, expunerea la acest miros reduce proliferarea celulelor hepatice canceroase, mai simplu spus, a celulelor de cancer la ficat. La ora actuala, cauzele principale ale cancerului hepatic sunt considerate a fi consumul excesiv de alcool, ciroza si hepatita. Acest tip de cancer este responsabil pentru peste 12.000 de decese anual in Statele Unite.

In Germania, tara desfasurarii studiului, aproximativ 8.900 de oameni mor anual de cancer de ficat. Conform statisticilor, pe teritoriul federal german aceasta reprezinta cea de-a treia cea mai intalnita cauza de deces ca urmare a dezvoltarii de tumori.

Continutul de terpeni ce se regasesc in mirosul de lamaie declanseaza procese de semnalizare la nivelul celulelor prin activarea receptorilor olfactivi. Folosind ca model o tumora la ficat, cercetatorii au descoperit ca „... receptorul olfactiv decisiv OR1A2 intervine la nivelul celulelor hepatice si este responsabil pentru detectarea mirosului de citrice si pentru declansarea de reactii celulare. Atunci cand au fost eliminate din celule conditiile necesare pentru producerea acestui receptor, celulele respective nu mai au reactionat la terpen.”

Pe marginea rezultatelor obtinute, cercetatorii afirma ca „aceste rezultate furnizeaza un nou exemplu al importantei receptorilor olfactivi pe langa functiile lor obisnuite din cavitatea nazala, amplificand sperantele producerii unei noi generatii de medicamente pentru terapia cancerului, mai exact unele lipsite de efecte adverse severe.”

Puterea vindecatoare a simtului olfactiv ar putea ajuta la vindecarea afectiunilor de ordin fizic si mintal.

Puterile terapeutice ale aromoterapiei castiga tot mai mult teren in lumea medicala.

Specialista in medicina integrativa Julie Chen sustine ca recomanda adesea pacientilor aromoterapia. Acestia ii solicita ajutorul pentru felurite probleme mentale si fizice, incepand de la depresie si pana la artrita reumatoida. Ea spune ca lamaia este ideala pentru combaterea starilor de oboseala, a depresiei si a indigestiei, precum si a unor simptome precum durerile de cap si durerile musculare.

„Atunci cand percepem o aroma, moleculele acesteia intra in contact cu epiteliul nostru olfactiv, respectiv receptorii nostri nazali”, explica ea. „Transmiterea acestui semnal, datorat intrarii in contact a simtului mirosului cu moleculele specifice parfumului emanat, catre creierul nostru conduce la analizarea si interpretarea mirosului in centrele specializate ale creierului, fiind angrenate in acest proces inclusiv memoria, perceptia senzoriala, centrul general de prelucrare a informatiilor, precum si o glanda cerebrala care mediaza secretia chimica in sange si in alte parti ale creierului nostru, pentru a mentiona doar cateva efecte.”

Dr. Chen explica faptul ca oamenii reactioneaza in mod diferit la anumite mirosuri. Scopul principal este acela de a identifica aromele care declanseaza raspunsuri pozitive intr-un mod cat mai eficient.

Ea afirma ca, „... tot ce trebuie sa faci este sa alegi acele arome care te pot ajuta sa iti atingi obiectivele urmarite privind buna-functionare a mintii si a intregului corp, iar nasul si creierul tau vor prelua si vor rezolva singure problema.”

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mirosul de lamaie incetineste progresia cancerului hepatic

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu