Posted by / joi, 25 iunie 2015 / No comments / ,

Luna în care te-ai născut îți dezvăluie bolile la care ești expus!Publicitate
Un articol de Cristian Iacov

Studiul, publicat in numarul din iunie al Jurnalului Asociatiei Americane de Informatica, s-a concentrat asupra unui numar de 1.75 milioane de persoane inregistrate la Centrul Medical al Universitatii New York-Presbyterian/Columbia cu date de nastere cuprinse intre anii 1900 si 2000.

Folosind regresia logistica, acest studiu retrospectiv asupra populatiei a explorat in mod sistematic relatia dintre efectele sezoniere din momentul nasterii si riscul de imbolnavire pentru 1.688 de afectiuni, iar 55 de boli s-au dovedit a fi dependente in mod semnificativ de luna nasterii.

Citeste mai jos ce boli sunt asociate cu luna in care te-ai nascut!

luna nasterii indica sensibilitatile la boli si afectiuni

„S-au depistat multe mecanisme dependente de boala care sa confirme corelatia dintre riscul de a dezvolta o anumita boala si data de nastere, ca de exemplu dovezi care leaga un subtip de astm de luna nasterii, care a fost prezentat in 1983. Atunci, cercetatorii au descoperit ca persoanele nascute in anotimpurile mai propice dezvoltarii populatiilor de acarieni, au prezentat un risc cu 40% mai crescut de a dezvolta forme de astm cu complicatii alergogene provocate de acarieni,” au raportat cercetatorii in cadrul studiului.

In plus, cercetatorii au explicat ca unele conditii neurologice pot fi corelate cu luna nasterii din cauza variatiilor sezoniere ale nivelurilor de vitamina D si a responsivitatii timusului. Intelegerea dependentelor dintre luna nasterii si aparitia bolilor este o provocare din cauza diversitatii efectelor sezoniere si a multitudinii de factori care pot provoca boli.

Progresele din domeniul informaticii medicale, impreuna cu disponibilitatea unor baze de date clinice ample, le-au permis cercetatorilor sa efectueze cu succes o serie de investigatii sistematice ale interdependentelor dintre luna nasterii si aparitia anumitor boli.

„Toate studiile anterioare de asociere a lunii de nastere cu anumite boli au fost bazate pe ipoteze si s-au axat exclusiv pe bolile comune populare, ignorand complet o serie de boli rare,” precizeaza studiul.

Ce spune luna ta de nastere despre riscurile de a contracta boli!

Conform studiului, exista luni de nastere cu risc crescut si luni de nastere cu risc scazut. Potrivit studiului, persoanele nascute in luna mai, august si noiembrie, sunt cel mai putin predispuse la dezvoltarea de boli, in timp ce persoanele nascute in lunile februarie si octombrie se situeaza la polul opus.

Iata legaturile:

- IANUARIE - predispozitie la aparitia bolilor de ficat ( ciroza, insuficienta hepatica, etc...)

- FEBRUARIE - predispozitie la aparitia bolilor de plamani ( cancer pulmonar, fibroza pulmonara, pneumonie, etc...)

- MARTIE - predispozitie la aparitia bolilor de inima ( hipertensiune, cardiopatie coronariana, atac de cord, bolile valvelor cardiace, etc....)

- APRILIE - predispozitie la aparitia bolilor respiratorii ( bronsita, astm, viroze respiratorii, etc...)

- MAI - s-a constatat faptul ca persoanele nascute in aceasta luna au un risc foarte scazut de aparitie a bolilor

- IUNIE - predispozitie la aparitia bolilor autoimune si ale aparatului reproductiv ( diabet zaharat, boli ale glandei tiroide, lupus, infertilitate, impotenta, etc....)

- IULIE - predispozitie la aparitia bolilor de piele ( psoriazis, cancer de piele, acnee, dermatita, infectii micotice, etc....)

- AUGUST - asemeni lunii mai, persoanele nascute in aceasta luna prezinta un risc scazut de aparitie a bolilor

- SEPTEMBRIE - predispozitie la aparitia bolilor de stomac ( gastrita, ulcer gastric si duodenal, etc....)

- OCTOMBRIE - predispozitie la aparitia bolilor neurologice ( Alzheimer, Parkinson, distrofie musculara, epilepsie, atac cerebral, etc.....)

- NOIEMBRIE -  asemeni lunilor mai su august, persoanele nascute in aceasta luna prezinta un risc foarte mic in a dezvolta boli

- DECEMBRIE - predispozitie la aparitia bolilor de oase, muschi si articulatii ( osteoporoza, reumatism, hernie de disc, fibromialgie, guta, artrite, etc.....)

Totusi, cercetatorii avertizeaza ca rezultatele studiului trebuie privite cu o oarecare doza de circumspectie. „Sanatatea unei persoane nu este in totalitate pre-determinata de luna in care s-a nascut, asa ca aceste rezultate nu ar trebuie sa influenteze momentul in care un cuplu decide sa aiba un copil, sau sa genereze o preocupare excesiva privind eventualele riscuri asupra propriei sanatati”, a declarat Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului si profesor la CUMC.

„Este important sa nu ambalam prea mult cu privire la aceste rezultate intrucat, chiar daca am gasit asocieri semnificative, riscul bolilor nu este foarte ridicat per ansamblu. Riscul legat de luna nasterii este relativ minor in comparatie cu alte variabile mai influente, cum ar fi dieta si exercitiile fizice.”

Cercetatorii au de gand sa aplice si sa verifice concluziile trasate inclusiv asupra unui grup de studiu mai larg, care include si baze de date din alte zone din intreaga planeta.

Ce parere ai despre rezultatele acestui studiu? Consideri ca au, intr-adevar, o semnificatie demna de luat in seama?

Impartaseste-ne opiniile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Luna în care te-ai născut îți dezvăluie bolile la care ești expus!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu