Posted by / duminică, 10 mai 2015 / No comments / ,

După ce vei citi asta, nu vei mai utiliza niciodată cuptorul cu microundePublicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Am ezitat mult pana sa ma hotarasc sa scriu despre pericolele cuptoarelor cu microunde. Eram de parere ca, in prezent, majoritatea oamenilor care se preocupa de starea lor de sanatate cunosc cel putin o serie de notiuni elementare privind pericolele folosirii cuptorului cu microunde sau, mai exact, a FEM (frecventelor electromagnetice). Cu siguranta ca si mai multi oameni sunt constienti de pericolele cu privire la folosirea microundelor la prepararea hranei destinate consumului uman (sau consumului de catre animalele de companie).

Apoi am citit o serie de statistici absolut uluitoare. Chiar si la ora actuala, cuptoarele cu microunde sunt folosite la prepararea hranei in 90% din gospodariile americane. Cu alte cuvinte, acestea sunt folosite pe teritoriul SUA in 9 din 10 gospodarii! Judecand prin prisma acestui fapt, am tras pe loc concluzia ca merita sa depun efortul de a scrie o noua cronica destinata pericolelor gatitului folosind microundele.

Adevarul usturator despre incalzirea alimentelor folosind microundele

radiatiile emise de cuptoarele cu microunde sunt foarte periculoase

Microundele folosesc energia electromagnetica (asemanatoare undelor radio), reglata la frecvente care sa permita antrenarea si accelerarea moleculelor de apa din alimente. Pe masura ce se obtine agitarea moleculelor de apa, acestea ajung sa vibreze la nivel atomic, reactie in urma careia se genereaza caldura. Gradul ridicat de agitatie moleculara obtinut prin expunerea la microunde reprezinta intocmai motivul pentru care aceasta metoda este atat de eficienta cand vine vorba de incalzirea rapida a alimentelor, si explica, totodata, principiul de incalzire „dinspre interior catre exterior.”

Nimic ingrijorator pana aici, nu-i asa? Problema, in schimb, rezida chiar la baza acestui principiu. Forta de frecare prin care se genereaza aceasta caldura afecteaza si celelalte molecule din raza de actiune a microundelor, molecule care se deformeaza si, intr-un final, se dezintegreaza. Din nefericire, odata cu trecerea timpului, persoanele care consuma hrana preparata astfel ajung sa sufere consecinte devastatoare.

Ce ne indica stiinta despre pericolele folosirii microundelor?

In anul 1976, fosta URSS a interzis folosirea cuptoarelor cu microunde pe teritoriul tarii, ceea ce, pe la sfarsitul anilor ´80, a incurajat demararea unor studii aprofundate privind siguranta indoielnica a acestor aparate electrocasnice. Majoritatea acestor studii s-au derulat intr-o maniera tacita si, ocazional, au fost contestate cu vehementa prin aplicarea de masuri de interdictie si prin eforturile mediatice distorsionate comandate de marile corporatii direct interesate.

Unul dintre cele mai concludente studii a fost elaborat in anul 1991 de catre cercetatorul elvetian Dr. Hans Ulrich Hertel in parteneriat cu Dr. Bernard H. Blanc, reprezentant al Institutului Federal Elvetian pentru Tehnologie si membru al Institutului Universitar de Biochimie.

Hertel si Blanc le-au administrat voluntarilor pentru studiu diferite preparate alimentare pe baza de lapte si legume, o parte din ele sub forma cruda, o alta parte dupa incalzirea prin mijloace conventionale, iar restul in urma incalzirii folosind cuptoare cu microunde. S-au prelevat mostre de sange atat imediat, cat si la diferite intervale de timp dupa consumarea alimentelor preparate astfel. S-au inregistrat modificari majore la nivel sanguin in randul subiectilor care consumasera hrana incalzita in cuptorul cu microunde, printre care si scaderi ale nivelurilor hemoglobinei si colesterolului, respectiv cresterea numerica a globulelor albe (Leucocitoza) – care adeseori indica existenta unui raspuns inflamator ca urmare a infectiilor sau a altor factori.

„Hematologii trateaza cu maxima seriozitate leucocitozele inregistrate in afara marjelor de oscilatie zilnica considerate normale”, a declarat Hertel. „Leucocitele semnaleaza adeseori instalarea de efecte patogene asupra sistemelor vii, printre care se numara intoxicatia si leziunile celulare. Cresterea numarului de leucocite in randul subiectilor care au consumat alimente preparate prin intermediul microundelor a fost mult mai evidenta comparativ cu cea inregistrata in randul grupurilor de control.

Se constata, astfel, ca aceste cresteri pronuntate sunt cauzate exclusiv de ingerarea substantelor expuse la microunde.”

Consumul de alimente preparate folosind microundele creste riscul de cancer

Alte studii in domeniu au relevat faptul ca prepararea in cuptorul cu microunde a alimentelor bogate in grasimi duce la eliberarea de dioxine, (agenti cancerigeni binecunoscuti), precum si de polietilena tereftalata (PET). S-a demonstrat, de asemenea, faptul ca recipientele concepute special pentru folosirea in cuptorul cu microunde degaja BPA, sau bifenol A, un xenoestrogen corelat cu cancerul mamar.

Un studiu efectuat in 2010 de catre Univesitatea Trent a stabilit pe baza „existentei de dovezi clare” ca „radiatiile de ultra inalta frecventa – cu alte cuvinte, microundele – afecteaza functia cardiaca chiar si la niveluri non-termale mult sub limitele de siguranta prevazute prin lege.”

Daca nici toate aceste dovezi stiintifice nu au reusit sa te convinga cu privire la efectele novice ale microundelor, nu ne ramane decat sa apelam la un exercitiu elementar de logica. Ai gustat vreodata un ou „bombardat nuclear”? Dar o tulpina de broccoli sau o ceasca de cafea?

Recunoaste, alimentele iesite din cuptorul cu microunde nu au nici miros, si nici gust apetisant!

In cadrul „Studiului Comparativ asupra Alimentelor Preparate prin Mijloace Conventionale si prin Intermediul Microundelor”, Raum si Zelt desprind o concluzie minunata, care se afla in deplin acord cu concluziile trasate in „Sistemul celor 7 elemente esentiale™”, cu privire la vindecarea (si hranirea) naturala a organismului:

„O ipoteza fundamentala a medicinei naturiste sustine ca introducerea in organismul uman de molecule si energii straine nu poate avea decat consecinte negative. Hrana preparata in cuptorul cu microunde contine atat molecule, cat si energii, care sunt complet necaracteristice tuturor modurilor de preparare a hranei perpetuate de la descoperirea focului incoace. Microundele, inclusiv cele emanate de aceste aparate electrocasnice, sunt obtinute pe baza de curent electric alternativ si genereaza in mod fortat peste un miliard de inversari de polaritate pe secunda in interiorul fiecarei molecule de hrana pe care o ating. Prin acest procedeu devine inevitabila, asadar, producerea de molecule artificiale.”

Una peste alta, paza buna trece primejdia rea. Renunta chiar azi la cuptorul cu microunde si revin-o la metodele firesti de preparare a hranei. Corpul tau – precum si intreaga planeta – iti vor multumi mai tarziu pentru asta!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului După ce vei citi asta, nu vei mai utiliza niciodată cuptorul cu microunde

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu