Posted by / duminică, 5 aprilie 2015 / 3 Comments / ,

Verifică-ți tiroida chiar la tine acasă folosind doar un termometruUn articol de Cristian Iacov

Hipotiroidismul este o afectiune in care organismul nu dispune de suficienti hormoni tiroidieni. In Romania, tot mai multe persoane au inceput sa fie diagnosticate cu aceasta boala. Lasata netratata, simptomele vor progresa. Rar poate duce la complicatii grave cum ar fi depresie severa sau boli ce pot pune viata in pericol cum ar fi insuficienta cardiaca si altele.

Dar, de ce sa riscam, atunci cand verificarea bunei functionari a glandei tiroide se poate face acasa, printr-un procedeu extrem de simplu – folosind un simplu termometru?

Cititi mai jos despre ce metoda este vorba!

metoda cu termometrul iti permite sa-ti testezi glanda tiroida acasa

Acest test este cunoscut ca testul Barney. In primul rand, va trebui sa va gasiti un termometru bun , pe care sa-l lasati seara inainte de culcare pe noptiera. Dimineata cand v-ati trezit, scuturati-l bine, pana cand acesta coboara sub temperatura de 35 de grade Celsius.

Puneti-l apoi la sub brat, si lasati-l sa stea timp de 10 minute.

In cazul in care temperatura corpului este cuprinsa intre 36.5-36.8 grade , glanda tiroida functioneaza normal.

Daca temperatura este sub 36.5 grade Celsius, glanda tiroida lucreaza mai lent decat in mod normal.

Pe langa temepratura corpului aceasta conditie de sanatate mai include simptome cum ar fi depresie, lipsa de energie, oboseala, infectii, dureri de cap cronice, lipsa de concentrare, pierderi de memorie si caderea parului.

Daca temperatura corpului este mai mare de 36.8 grade Celsius, atunci tiroida functioneaza mai repede decat de obicei sau ar putea exista o infectie in organism.

Aceasta procedura se repeta 5 zile la rand pentru a se asigura acuratetea.

In oricare dintre situatii, fie ca temperatura este mai mica sau mai mare, timp de 5 zile la rand, ar trebui sa consultati un medic pentru a va face investigatii amanuntite.

Referinta: healthyfoodteam

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Verifică-ți tiroida chiar la tine acasă folosind doar un termometru

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

3 comentarii: