Posted by / vineri, 24 aprilie 2015 / No comments / ,

Ambalajele de plastic ne otrăvesc – Acestea sunt simbolurile pe care trebuie sa le eviți!Publicitate
Un articol de Cristian Iacov

Din diverse motive, in ziua de azi, majoritatea refuzam sa consumam apa de la robinet. In schimbul apei de la robinet, consumam apa imbuteliata in sticle de plastic. Oare procedam corect? Uita-te la triunghiul si la numarul tiparit in mijloc si vei descoperi unele lucruri socante!

De cele mai multe ori pe noi ne intereseaza compozitia apei, sau a oricarui aliment ambalat in plastic, insa intotdeauna ignoram compozitia chimica a ambalajului. In partea de jos a fiecarui ambalaj exista un triunghi care are inscris in mijlocul lui un numar. Acele insemne sunt cele care va informeaza asupra compozitiei plasticului. In functie de codificari, veti afla in continuare ce ambalaje de plastic trebuie evitate :

ambalajele din plastic emana toxine foarte periculoase pentru organism

1. PET sau PETE

Aceste sticle sunt intotdeauna indicate pentru o singura utilizare. Exista posibilitatea ca aceasta sa emita substante chimice in apa, apa pe care tu o consumi ulterior. Asadar, degeaba verifici continutul apei daca nu sti ce contine ambalajul in care este imbuteliata. Acest material contine o substanta chimica periculoasa, care actioneaza asupra hormonilor, fiind cancerigena.

2. HDPE

Aceasta este un material plastic "bun", care are o probabilitate mica sa emita substante chimice in apa.

3. PVC (uneori 3V)

Acest material emite doua substante chimice toxice in apa , ambele au o influenta asupra hormonilor din organismul uman. Cu toate acestea, acest plastic este cel mai des utilizat la imbutelierea apei, intrucat este ieftin.

4. LDPE

Acest plastic nu emite deloc substante chimice in apa. Dar este utilizat de regula in fabricarea plaselor , nu in fabricarea sticlelor pentru imbuteliat apa.

5. PP

Un alt material plastic „prietenos” este cel cu insemnul PP. Este de culoare alba si se utilizeaza ,de obicei, la ambalajul iaurturilor.

6. PS

Acest insemn este destul de periculos, intrucat contine stiren. De obicei, se utilizeaza la paharele de cafea si la ambalajele tip fast-food. Pe langa faptul ca este periculos, in momentul in care intra in contact cu caldura, eliberarea substantelor chimice se dubleaza.

7. PC (sau fara semne)

Acesta este cel mai rau plastic pentru produse alimentare, deoarece emite BPA chimic. Din pacate, acesta este cel mai des folosit in productia de biberoane pentru sugari si recipiente pentru depozitarea alimentelor.

Se pare ca plasticele 2, 4 si 5 sau cele cu eticheta HDP, HDPE si PP nu emit substante chimice.

Cele mai periculoase ambalaje au etichetele de la numerele 1, 3, 6 sau 7, in aceste ambalaje avand loc o activitate chimica intensa, fiind total interzisa refolosirea lor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ambalajele de plastic ne otrăvesc – Acestea sunt simbolurile pe care trebuie sa le eviți!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu