Posted by / sâmbătă, 7 martie 2015 / No comments / ,

Transplantul de cap uman ar putea deveni realitate până în anul 2017Publicitate
Un articol de Maya

Ati auzit vreodata de un transplant de cap, suna a scenariu de film SF? Toatal gresit! Iata ca un renumit doctor socheaza intreaga lume medicala spunand ca in maxim 2 ani de zile acest lucru va fi posibil.

Dr. Sergio Canavero, un medic italian, a dezvaluit recent planurile sale pentru primul transplant de cap uman din lume. Aceasta operatie riscanta presupune transferarea unui cap de la un organism viu la un corp al unui donator. El spera ca aceasta procedura sa poata ajuta persoanele care traiesc cu boli neurodegenerative.

Suna imposibil, nu? Dr. Canavero sustine ca masurile necesare pentru a finaliza o astfel de sarcina nu sunt atat de departe de a fi realizate. Acest lucru s-ar putea face in maxim doi ani de zile!

progresele medicale in domeniul transplanturilor permit interventii uluitoare

El a incerat sa dezvaluie cate putin din tehnica sa: in primul rand, atat capul care va fi transplantat cat si corpul donator trebuie racite pentru a incetini moartea celulelor. Apoi, vasele de sange majore vor fi legate de tuburi. Legatura dintre nervii centrali si maduva spinarii va fi de fapt cheia acestei proceduri. Zona va trebui sa fie spalata cu polietilen glicol, urmat de mai multe ore de injectii cu acelasi produs chimic care incurajeaza grasimea din membranele celulare a ochiilor.

Vasele de sange, muschii si pielea vor fi saturate, iar pacientul va fi indus in coma timp de cateva saptamani. Electrozii vor stimula coloana vertebrala cu energie electrica in incercarea de a consolida noua conexiune nervoasa.

In cazul in care procedura va fi una de succes, pacientul va putea sa mearga din nou intr-un an de zile

Exista unele consideratii etice care trebuie luate in considerare: organismul donator ar trebui totusi sa fie viu punct de vedere tehnic. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care aceasta procedura riscanta va primi aprobarea, organismele donatoare vor avea putin timp pentru a fi transplantate. Acest lucru va fi un inconvenient din punctul de vedere al pacientului.

"Acesta este motivul pentru care am vorbit in primul rand despre idee, cu doi ani inainte de a o pune in practica", a spus dr Canavero. "In cazul in care societatea nu va dori acest lucru, eu nu-l voi face. Dar daca oamenii si-l doresc cu adevarat in SUA sau sau Europa, asta nu inseamna ca nu se va face si in alta parte. Incerc sa merg pe drumul corect, dar inainte de toate doresc sa vad daca pe acest drum voi fi urmat de oameni” a concluzionat Canavero.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Maya este autoare pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Transplantul de cap uman ar putea deveni realitate până în anul 2017

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu