Posted by / luni, 16 februarie 2015 / No comments / ,

Tigăile din teflon pot cauza cancer? Află adevărul!Publicitate
Un articol de Calin Petru Barbulescu

Se pare ca nu este suficient doar sa alegem cu grija alimentele pe care le consumam, insa de acum inainte trebuie sa acordam o atentie deosebita recipientelor in care acestea vor fi preparate.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA avertizeaza asupra pericolelor pe care instrumentele din teflon le pot avea. Exista in teflon un compus numit „Acid cationic”, compus care s-a dovedit a fi extrem de periculos, el putand provoca anumite forme de cancer cum ar fi cancerul la ficat, pancreas si testicular, dar mai poate afecta si fertilitatea, spun testele de laborator efectuate pe soareci.

Desi nu exista dovezi stiintifice privind efectul toxic asupra oamenilor, Agentia de Protectie a Mediului din SUA recomanda ca noi, oamenii, nu ar trebui sa ne asumam riscul de a folosi astfel de instrumente.

vasele din teflon emana toxine periculoase pentru organism

Stim foarte bine ca tigaile de teflon au fost intotdeauna obiectul unor controverse legate de sanatate. In anii 1970, expertii au considerat ca aluminiul provoaca boala Alzheimer, fapt ce a condus la o scadere a popularitatii utilizarii lui. Cu toate acestea, aceasta teorie a fost cumva ascunsa publicului larg, datorita implicarii in productie a companiilor extrem de puternice, care au avut influenta in randul autoritatilor.

Utilizarea vaselor din cupru , este de asemenea pusa la indoiala, datorita emisiilor diverselor substante chimice in mometul utilizarii lor, substante destul de periculoase pentru om. S-a constatat faptul ca de foarte multe ori utilizarea lor in bucatarie provoaca greata si diaree.

In ciuda tuturor teoriilor, vasele de teflon sunt considerate in continuare sigure, atata timp cat sunt utilizate in conditii optime, si nu sunt supuse temperaturilor ridicate.

Un alt studiu a aratat rezultate diferite. Oamenii de stiinta au testat 26 de articole din teflon si nici unul dintre ele nu a eliberat substante chimice, chiar si atunci cand au fost supuse la temperaturi ridicate.

Concluzia este ca puteti folosi in continuare tigai de teflon, fara a avea teama posibilelor emisii de gaze periculoase organismului. Dar trebuie sa fiti atenti! Sfatul meu este sa nu le supraincalziti, iar in cazul in care tigaile au suferit zgarieturi, ar trebui sa le inlocuiti de urgenta.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tigăile din teflon pot cauza cancer? Află adevărul!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu