Posted by / sâmbătă, 13 decembrie 2014 / No comments / ,

Cât timp vei trăi? Acest exercițiu ar trebui să-ți prezică speranța de viață...Publicitate
Un articol de Cristian Iacov

Acum puteti determina cat timp veti trai cu un exercitiu simplu ce consta in a sta si a te ridica de pe podea, fara a te ajuta cu mainile. Oamenii cu varsta cuprinsa intre 51 si 80 ani, care pot face foarte prost sau nu pot face deloc acest exercitiu - au de cinci ori mai multe sanse sa moara in urmatorii sase ani fata de cei care pot face cu usurinta acest test.

Unul dintre membrii echipei de la Universitatea "Gama Filho" din Rio de Janeiro, Claudio Arauljo, este responsabil pentru elaborarea testului. Incercare lui Arauljo este utila mai ales pentru sportivi, precum si pentru multi pacienti care invata sa-si mentina flexibilitatea si masa musculara pentru a-si prelungi viata.

In Jurnalul European de Cardiologie, un grup de fizioterapeuti brazilieni au publicat cercetarea lor care s-a desfasurat pe un grup de 2002 persoane cu varste cuprinse intre 51 si 80 de ani.

medicii au descoperit o metoda de a prezice cu exactitate speranta de viata

Ei au descoperit ca pacientii care au obtinut opt puncte sau mai putin pe o scara de 1 la 10 , au de doua ori probabilitatea de a muri fata de pacientii care au obtinut mai mult de opt puncte.

Pe de alta parte, cei care practic nu au putut obtine decat 1 punct ( le-a fost practic imposibil sa faca vreo miscare din pozitia sezut), le-a crescut probabilitatea de a muri de 5 ori mai mult fata de restul.

Iata cum se acorda punctele : Un punct se scade, de fiecare data cand o persoana incearca sa se ridice sau sa se aseze si se sprijina fie de genunchi fie de orice altceva, o jumatate de punct se scade de fiecare data cand exista o pierdere de echilibru.

"Un indicator important care poate prezice mortalitatea unei persoane intre 51 si 80 este starea sistemului osos si muscular, care este evaluat in acest test", spun fizioterapeutii care au elaborat studiul.

Acest exercitiu poate arata o multime de lucruri despre starea de sanatate a tinerilor, chiar daca testul se adreseaza in special persoanelor mai in varsta.

Desi cei mai multi dintre fizioterapeuti sunt de acord cu colegii lor din Brazilia, unii sunt un pic mai sceptic, intrebandu-i : Cum pot face persoanele in varsta un astfel de test destul de dificil?

Un fizioterapeut britanic, Sammy Margo, a declarat: "Persoanele cu genunchii slabi sau cei care sufera de artrita nu trebuie sa incerce sa faca acest test. Acesta este doar un avertisment, astfel incat acestia sa nu cumva sa se raneasca - si nu fac apel impotriva cercetarii ".

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cât timp vei trăi? Acest exercițiu ar trebui să-ți prezică speranța de viață...

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu