Posted by / joi, 9 octombrie 2014 / No comments / ,

Statisticile spun că o procedură pentru depistarea cancerului crește de fapt riscul de a-l dezvoltaPublicitate
Un articol de Cristian Iacov

In fiecare an, in incercarea de a contracara cancerul mamar inainte de a se agrava, milioane de femei sanatoase se supun radiatiilor ionizante cauzatoare de cancer prin mamografie ? Va mai spun un secret – Stiati ca multi experti in medicina preventiva militeaza impotriva acestei proceduri?

Un studiu publicat in anul 2012, cel mai mare de acest gen, prezentat de British Medical Journal a aratat ca femeile care detin gena BRCA1/2 sunt de doua ori mai predispuse a dezvolta cancer daca se expun radiatilor ionizante. Iata ca si in acest an a fost publicat un studiu care a ajuns la concluzia ca mamografiile, care ar trebui sa reduca mortalitatea cauzata de cancerul mamar la femeile cu varsta cuprinsa intre 40-59 de ani, nu fac acest lucru, ba dimpotriva acestea au o influenta negativa, conducand la o rata de crestere cu 22% a deceselor cauzate de cancerul de san.

Mamografiile de diagnosticare nu reusesc sa livreze informatiiile pe care le-au promis in momentul lansarii lor pe piata, acele promisiuni care spuneau ca prin utilizarea lor, ratele de cancer de san vor scadea drastic.

Zeci de studii similare confirma faptul ca mamografiile ar trebui sa nu mai fie standardul de aur in detectarea cancerului de san, insa furnizorii de aparaturi medicale de toate tipurile continua sa insiste ca pacientii lor de sex feminin sa fie supusi acestui test daunator.

De ce trebuie sa va supuneti acestor teste, ale caror secrete furnizorii de aparaturi medicale le ascund, mai ales atunci cand exista o alternativa mai sigura la depistarea sau prevenirea cancerului?

mamografiile preventive nu sunt lipsite de pericole

Mamografiile au fost utilizate in mod traditional pentru a cauta si a detecta tumorile de toate marimile si tipurile care sunt potential cauzatoare de cancer. Atunci când sunt detectate, acestea necesita o a doua si a treia evaluare pentru a confirma statusul malign sau benign. Foarte multi noduli descoperiti sunt de natura benigna, iar in urma efectuarii mamografiei, persoana in cauza nu a ramas decat cu o radiatie inutila, radiatie cauzatoare de cancer.

Si mai multe studii arata ca rezultatele mamografiilor provoca falsa impresie a detectarii unui potential cancer. Ce este si mai rau este ca mamografiile au o probabilitate de detectare a adevaratului cancer, in proportie de 20%, chiar si „National Cancer Institute” admite cele relatate anterior.

Testarea preventiva in conditii de siguranta este disponibila si poate salva vieti!

In timp ce multi furnizori de servicii medicale vor insista in continuare ca nivelul de radiatii al mamografiei este foarte mic si ca nu prezinta riscuri, aceasta procedura a ajuns in ziua de azi sa semene cu o vizita clasica la medic, care prin simpla pipaire a sanului, constata ca exista o problema, insa pentru a fi sigur, te va trimite la investigatii suplimentare. Acum va adresez intrebarea : Chiar se mai merita sa treceti prin aceasta procedura medicala atata timp cat exista destul de multe metode mult mai sigure de depistare in faza incipienta a cancerului?

Impreuna cu examenul fizic si cu analize medicale functionale, cea mai indicata metoda de analiza este testarea genetica, mai ales in cazul in care in familie au existat antecedente cum ar fi cancerul.

Purtatorii genei BRCA 1/2 nu trebuie neaparat sa dezvolte cancer!

In cazul in care ati avut o anumita problema de sanatate existenta in istoria familiei dumneavoastra testele genetice vor determina riscul individualizat de evaluare a markerilor genetici specifici si a mutatiilor. Testarea genetica ajuta la informarea exacta a carui tip de tratament sau de preventie trebuie urmat de catre pacient pentru a-l ajuta cat mai bine la mentinerea sanatatii lui. De exemplu, studiul britanic de mai sus a apreciat ca persoanele care au mutatia BRCA1/2 sunt deosebit de sensibile la leziunile celulare provocate de radiatii. Acest lucru implica faptul ca utilizarea mamografie nu depaseste riscul de a dezvolta acest tip de cancer de san, ci mai degraba contribuie direct la provocarea lui. Si, ca sa fie clar, cei care au gena BRCA 1/2 nu inseamna neaparat ca vor face cancer, deoarece stilul de viata si nu numai determina foarte mult daca acesta se va declansa sau nu.

Amintiti-va acest articol inainte de a va supune corpul la orice test medical, iar inainte de a lua o decizie ganditi-va la ce implicatii va avea acea investigatie pe termen scurt sau lung asupra sanatatii dumneavoastra.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Statisticile spun că o procedură pentru depistarea cancerului crește de fapt riscul de a-l dezvolta

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu