Posted by / marți, 7 octombrie 2014 / No comments / ,

Eclipsa lunară va aduce pe cer luna sângeriePublicitate
Maine , 8 octombrie 2014, se va produce cea de-a doua eclipsa totala de luna, denumita in mod popular „Luna sangerie”, datorita culorii rosiatice pe care o va capata in timpul fenomenului.

Eclipsa se va putea observa in estul Asiei, Australia, Pacific, America de Nord si America de Sud. Asiaticii si australienii vor observa eclipsa la rasarit, iar americanii la apus, potrivit NASA.

luna sangerie este un fenomen astronomic de mare interes

Eclipsa totala de Luna care va avea loc la ora 10.25 GMT si se va incheia la 11.24 GMT, este a doua din 2014, dupa ce un eveniment astronomic asemanator a avut loc pe 15 aprilie, si, totodata, fiind a doua dintr-o serie foarte rara de patru eclipse lunare consecutive. Urmatoarele doua eclipse vor avea loc pe 4 aprilie 2015 si pe 28 septembrie 2015.

Din pacate acest eveniment extrem de rar nu va fi vizibil pe teritoriul Romaniei, intrucat se va desfasura pe parcursul zilei.

Spre deosebire de europeni, locuitorii Statelor Unite si Canada vor avea parte de un spectacol extrem de rar, intrucat eclipsa va avea loc chiar inainte de rasaritul Soarelui, dand astfel nastere unui fenomen foarte rar intalnit : pentru putin timp Soarele si Luna pot fi observate simultan pe cer, la rasarit si respectiv la apus, totul realizandu-se in timpul eclipsei.

Pentru ca aceasta eclipsa va avea loc la doua zile dupa momentul in care Luna este cea mai apropiata de Pamant, NASA spune ca Luna va aparea cu 5,3 % mai mare decat "Luna Sangerie" anterioara, care a aparut pe 15 aprilie. Eclipsa de maine 8 octombrie 2014 este a doua dintr-o serie de patru eclipse lunare totale consecutive, denumita tetrada ( nume dat de expertii NASA care au comparat aceste patru eclipse succesive cu o mana de patru carti identice la poker).

Asa cum am mentionat, de data aceasta eclipsa totala de Luna nu se va putea urmari de pe teritoriul Romaniei, insa nu trebuie sa ne intristam intrucat pe 28 septembrie 2015 va avea loc o alta eclipsa totala, care se va putea observa si de la noi din tara, ultima eclipsa totala de Luna fiind vizibila pe teritoriul Romaniei pe 10 decembrie 2011.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Eclipsa lunară va aduce pe cer luna sângerie

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu