Posted by / vineri, 5 septembrie 2014 / No comments / ,

Descoperire uluitoare: specii de oameni cu ADN necunoscutPublicitate
Un nou studiu prezentat la reuniunea Royal Society ce a avut loc la Londra saptamana trecuta, studiu desfasurat asupra ADN-ului oamenilor antici, a scos la iveala o constatare dramatica - Genomul unuia dintre stramosii nostri, Denisovans, contine un segment de ADN, care pare sa fie venit de la o alta specie, care in prezent este necunoscut stiintei. Descoperirea sugereaza ca au existat incrucisarii agresive intre speciile umane antice din Europa si Asia, in urma cu mai mult de 30.000 de ani. Dar, mult mai important a fost constatarea ca Denisovans s-au imperecheat cu o specie misterioasa din Asia - una care nu este nici om, nici Neanderthal.

misterul din jurul acestei descoperiri a starnit reactii puternice in lumea stiintifica

Oamenii de stiinta au lansat o rafala de discutii si dezbateri la auzul rezultatelor studiului, incepand imediat speculatii cu privire la ceea ce aceasta specie necunoscuta ar putea fi. Unii au sugerat ca acesta ar putea fi desprins dintr-o specie din zona Asiei, Homo heidelbernensis, care a locuit in Africa in urma cu aproximativ o jumatate de milion de ani. Aceasta specie este considerata a fi stramosul Neanderthal din Europa.

Cu toate acestea, altii, cum ar fi Chris Stringer, paleoantropolog la Muzeul de Istorie Naturala din Londra, a recunoscut ca "nu am nici cea mai mica idee" ce specie misterioasa ar putea fi.

Urme ale noului genom necunoscut a fost identificat in doi dinti si un os al degetului unui Denisovans, care a fost descoperit intr-o pestera din Siberia. Nu exista mai multe date disponibile cu privire la aparitia speciei Denisovans din cauza lipsei de disponibilitate a fosilelor lor, insa geneticienii si cercetatorii au reusit sa identifice genomul foarte precis, din fragmentele mai sus amintite.

"Ceea ce se sugereaza este ca ne uitam la un" Domn al lumii Stapanul Inelelor( Lord of the Rings)' – ca parte a unei populatii hominide" a adaugat Mark Thomas, un genetician al evolutiei de la University College din Londra.

Intrebarea este acum: Cine au fost acesti oameni mistereriosi si oare Denisovans au avut legaturi atat de stranse incat au ajuns sa se reproduca cu ei? Cu siguranta raspunsul se afla undeva aici, langa noi!

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Descoperire uluitoare: specii de oameni cu ADN necunoscut

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu