Posted by / luni, 25 august 2014 / No comments / ,

Șocant: lipsa vitaminei D provoacă infertilitate la femei!Publicitate
Femeile cu un deficit de vitamina D au fost aproape la jumatate susceptibile de a concepe prin fertilizare in vitro (FIV), in comparatie cu femeile care au avut niveluri suficiente de vitamina, potrivit unui nou studiu publicat in Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (JCEM).

De foarte mult timp cunoscuta pentru rolul sau in domeniul sanatatii oaselor, vitamina D este de fapt un hormon steroid care este in curs de dezvoltare ca un factor in fertilitate. Studiile pe animale au aratat ca hormonul, care este produs in piele, ca urmare a expunerii la soare, precum si absorbit din unele alimente, afecteaza fertilitatea la multe mamifere.

Pentru a examina vitamina D pentru fertilitatea umana, cercetatorii italieni au studiat mai multe femei in curs de realizare a FIV, un tip de tehnologie de reproducere asistata. Mai mult de 1 % din toti copii nascuti in Statele Unite, in fiecare an sunt conceputi cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistata, in conformitate cu U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

lipsa de vitamina d poate fi foarte periculoasa pentru sanatate


"Munca noastra este aceea de a examina modul in care vitamina D afecteaza fertilitatea la femeile care sunt in curs de FIV", a declarat unul dintre autorii studiului, Alessio Paffoni, unul dintre conducatorii studiului. "Am constatat ca femeile care au avut un nivel suficient de vitamina D au avut mai multe sanse de a produce embrioni de inalta calitate si mai multe sanse de a ramane insarcinate, decat femeile care au avut deficit de vitamina D."

Studiul sectiunii transversale a analizat nivelurile de vitamina D al femeilor care au fost inscrise la Infertility Unit of the Fondazione Ca' Granda at Ospedale Maggiore Policlinico for IVF in cursul anului 2012. Cercetatorii au examinat succesul procedurilor FIV pe 154 de femei, care au avut deficit de vitamina D, si pe 181 de femei care au avut niveluri suficiente de vitamina D in sangele lor. Femeile care au avut niveluri de vitamina D de cel putin 20 ng / ml in sangele lor, au fost considerate a avea un nivel suficient de hormoni. Sunt recomandate niveluri de 30 ng / ml pentru o stare generala buna de sanatate.

Femeile care au avut niveluri suficiente de vitamina D au fost aproape de doua ori mai susceptibile de a concepe, fata de omologii lor, cu deficit de vitamina D. Deoarece femeile cu niveluri suficiente de hormon au mai multe sanse de a produce embrioni de calitate superioara, cercetatorii au teoretizat faptul ca vitamina D a fost implicata in productia de ovule de calitate, precum si de implantarea cu succes a embrionilor in uter.

"Desi studiile clinice randomizate sunt necesare pentru a confirma rezultatele, rezultatele noastre cu siguranta sugereaza ca nivelurile scazute de vitamina D contribuie la infertilitate", a spus Paffoni. "Din moment ce suplimentele de vitamina D sunt o alegere ieftina si simpla, cu putine efecte secundare relevante, studiu suplimentar in acest domeniu are potentialul de a influenta semnificativ modul in care infertilitatea este tratata".

"Alti autori ai studiului au mai fost: Stefania Ferrari, Amedea Tirelli, Luigi Fedele si Edgardo Somigliana ai Ospedale Maggiore Policlinico, si Paola Vigano, Luca Pagliardini, Enrico Papaleo si Massimo Candiani de la San Raffaele Scientific Institute din Milano.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Șocant: lipsa vitaminei D provoacă infertilitate la femei!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu