Posted by / miercuri, 27 august 2014 / No comments / ,

FABULOS. Ardeiul iute te scapa de Cancer...Publicitate
Imi place mancarea picanta si incerc zi de zi sa mananc cat pot de mult. Nu e ceva legat neaparat de gust ci de sentimentul care vine odata cu un consum de alimente picante.

Stiu ca mancarea picanta poate fi prea mult pentru unii oameni. Dar pentru cei care o suporta (sau pentru cei care sunt capabili sa consume), exista beneficii ale consumului destul de substantiale pentru sanatate. Alimentele picante sunt in stransa legatura cu pierderea in greutate si limitarea inflamatie, dar cel mai interesant, este faptul ca, in conformitate cu un nou studiu, aceste alimente pot reduce riscul de cancer colorectal.

Iata cum functioneaza ...


Ingredientul activ pe care-l ofera ardeiul iute, este un compus numit capsaicina. Capsaicina este direct responsabila pentru cele mai multe dintre beneficiile pentru sanatate, asociate cu alimentele condimentate, ea fiind un catalizator pentru aceasta noua dezvoltare in lupta impotriva cancerului.

Capsaicina activeaza un receptor in mucoasa intestinala, in studiul asupra soarecilor, declansand o reactie care conduce la un risc redus de cancer colorectal. Cercetatorii cred ca aceasta ar avea acelasi efect si asupra oamenilor.

Exista un receptor in intestine numit TRPV1, care este activat de ceva numit receptorul factorului de crestere epidermica, sau RFCE. Acesta este un catalizator pentru productia de celule normale in intestin, ceea ce conduce la normalizarea tranzitului. TRPV1 ajuta la controlul RFCE, ceea ce este foarte important, deoarece in cazul in care RFCE nu este retinut, se poate crea supraproductie de celule care pot fi canceroase, ceea ce va duce la aparitia tumorilor. Fara regularizarea TRPV1, sansa de dezvoltare a tumorilor va creste foarte mult.

Activarea TRPV1 este stimulata de capsaicina,acest lucru reprezintand modul in care alimentele condimentate pot ajuta la mentinerea colonului ferit de aparitia tumorilor. Pana in prezent, cercetarea celulara pe probele de cancer colorectal uman indica mutatii ale genei TRPV1, care ar putea fi responsabile pentru incapacitatea de a reglementa RFCE. Mai sunt necesare cercetari suplimentare pentru a confirma daca deficientele TRPV1 sunt un factor de risc direct pentru cancerul colorectal.

Deci, incercati sa adaugati un pic de condiment pentru mancare atunci cand este posibil. Nu aveti nevoie sa adaugati in exces, dar incluzand un pic de ardei iute in alimentatie ar putea fi un mod prin care puteti scapa de aparitia cancerului colorectal. Daca nu puteti face acest lucru, incercati sa introduceti treptat in alimentatie, fie ardei iute, fie piper negru, conditia generala fiind ca acestea sa fie organice. Acest lucru nu va avea acelasi efect asupra sanatatii dumneavoastra, dar va vor ajuta sa ajungeti la un punct in care veti putea consuma mai mult, fara a avea probleme.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului FABULOS. Ardeiul iute te scapa de Cancer...

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu