Posted by / joi, 24 iulie 2014 / No comments / ,

Șocant! Iată cu ce ne vom hrăni în viitor: banane modificate genetic!Publicitate
Universitatea de Tehnologie din Queensland (QUT), a semnat in prealabil un acord cu departamentul de biotehnologie din India, pentru a investi intr-un proiect pe o perioada de patru ani, pentru a dezvolta, atentie , BANANE MODIFICATE GENETIC, bogate in continut cu fier. Acum, un cercetator de la QUT a depus un efort stiintific, pentru a crea aceste banane, cu o finantare de la Fundatia Bill si Melinda Gates. Primul proces uman din lume, impotriva pro-vitaminei A, cu care sunt imbogatite aceste banane este in curs de desfasurare in Statele Unite ale Americii.

Proiectul QUT, condus de profesorul James Dale si sustinut cu aproape 10 milioane de dolari, de la Fundatia Bill si Melinda Gates, se pretinde a fi una dintre cele mai importante proiecte de biofortificare din lume, pana azi.


"Procesul uman este o piatra de hotar pentru acest proiect, care a inceput in 2005, in mod normal ar trebui sa vedem deja banane imbogatite cu pro-vitamina A, acestea fiind cultivate de fermierii din Uganda, uramand sa le avem pentru consum in jurul anului 2020", a declarat profesorul James Dale.

bananele modificate genetic sunt foarte periculoase pentru organism


Undeva in Iowa, voluntarii castiga 900 dolari fiecare, prin furnizarea de probe de sange, dupa ce mananca bucati din banane cu o tenta de portocaliu.

Cercetatorii au introdus gene noi, de la laboratorul lor de la Brisbane, au crescut copaci, pe un teren pe coasta de nord-est a Australiei, apoi au recoltat fructele, le-au inghetat si le-au trimis in Iowa pentru teste. Deoarece acestea sunt modificate genetic, bananele au nevoie de acordul Departamentului de Agricultura din SUA, pentru a intra in tara.

In cazul in care experientele similare ale culturilor "biofortificate" au avut probleme in aprobarea lor, si drumul acestei banane se confrunta cu obstacole si este plin de incertitudine.

Acum un deceniu , de exemplu, cercetatorii au creat un fel de "orez de aur", cu un nivel ridicat de beta-caroten si imediat s-au trezit in mijlocul multor controverse. In Filipine, activistii anti-biotehnologiei au distrus un teren de testare de cereale modificate genetic. Atunci cand cercetatorii au efectuat un studiu privind alimentarea cu orez de aur in China, folosind copii drept subiecti, acest lucru s-a transformat intr-un scandal national. Cercetatorii au fost amenintati pentru a nu divulga, in toate cazurile, faptul ca noul orez a fost de inginerie genetica. Nici un guvern nu a aprobat cultivarea pe scara larga a „orezului de aur”.

Procesul in Iowa nu este de natura sa starneasca controverse similare. Cu toate acestea, dr.Wendy , cercetator la Universitatea de Stat din Iowa, care se ocupa cu realizarea acestuia, este reticent in a-l discuta.

Chiar daca, asa cum este de asteptat, experimentul Iowa confirma faptul ca beta-carotenul din banane nu creste nivelul de vitamina A in probele de sange recoltat de la voluntari, acest lucru nu inseamna ca "super-banana", este intr-adevar o solutie la problemele de deficit de vitamina A din Uganda.

Cu siguranta vor exista multe obstacole in aprobarea lor ( sa speram). Pentru a avea un impact pozitiv,bananele respective trebuie sa treaca mai inainte de aprobarea guvernelor,pentru ca fermierii sa poata sa le creasca, iar oamenii obisnuiti ar trebui sa fie convinsi ca pot consuma banane cu un continut portocaliu.

Este oarecum ironic faptul ca oamenii de stiinta care promoveaza OMG-urile ( organisme modificate genetic) nu vor sa se uite la cercetarile specifice, si in mod deliberat incearca sa evite discutiile pe picior stiintific. Ei trebuie sa inteleaga ca EI vor conduce o natiune, aflata intr-o criza profunda si ireversibila legata de alimente si agricultura, daca vor continua aceasta abordare ingusta.

Este o chestiune mult mai larga si mai profunda pe care industria si sustinatorii OMG-urilor doresc sa circumscrie in numele stiintei. In acest context, exista suficiente dovezi, impotriva acestei tehnologii.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Șocant! Iată cu ce ne vom hrăni în viitor: banane modificate genetic!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu