Posted by / miercuri, 30 iulie 2014 / No comments / ,

Oamenii de știință au revizuit 343 de studii pentru a determina dacă alimentele organice sunt cu adevărat mai bune pentru tine. Iată ce au aflat.Publicitate
Sunt alimentele organice intr-adevar, mai sanatoase decat alimentele non-organice? Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Anglia au analizat si au efectuat meta-analiza a 343 de studii stiintifice intr-un efort de a afla daca produsele alimentare organice (ecologice) contin valoare nutritiva mai mare decât alimentele conventionale. Probabil, rezultatele vor soca pe unii, dar va confirma ceea ce multi oameni stiau deja; alimentele organice sunt intr-adevar mult mai sanatoase pentru consumul uman decât alimentele "clasice".

Studiul a analizat cercetarile existente, care au fost efectuate cu privire la diferentele dintre alimentele organice si cele conventionale, si a constatat ca au existat unele variatii semnificative in valoarea nutritiva intre cele doua.

alimentele organice sunt mai nutritive si mai sanatoase

"Am efectuat meta-analize asupra a 343 de publicatii evaluate reciproc, care indica diferente statistice semnificative ale compozitiilor intre culturi / alimentele pe baza de culturi organice si non-organice"

Cea mai importanta diferenta pe care cercetatorii au descoperit-o, a fost ca alimentele organice contin o cantitate mult mai mare de antioxidanti decat culturile conventionale. Antioxidantii previn oxidarea in organism, combat anumite boli si tipuri de cancer.

Un comunicat de presa al Environmental Working Group a mentionat ca:

"Consumatorii care aleg stilul vegetarian si consuma fructe si legume organice obtin intre 20-40% mai multi antioxidanti. Acesta este echivalentul a aproximativ doua portii suplimentare de fructe si legume pe zi, cu nici o crestere a aportului caloric. "

Cumparatorii, de multe ori sustin ca, alimentele organice sunt prea scumpe pentru a cumpara pentru o dieta de zi cu zi. Ei bine, in cazul in care contin mai mult de nutriente per portie, atunci corpul ar avea nevoie de mai putine portii pe masa. Logica arata ca, prin achizitia de alimente organice cu siguranta nu veti ajunge la costuri mai ridicate, ci dimpotriva, pretul platit in raport cu valoarea nutritiva va fi mai mic.

Acum, avantajul de a manca alimente organice este si ca acestea contin mai putine pesticide. A, asteptati ... asta e drept, pesticidele sunt extrem de nocive pentru organism! Cercetatorii au descoperit ca alimentele cultivate conventional au de 3-4 ori mai multe sanse sa contina reziduuri de pesticide.

Studiul a indicat ca:

"In timp ce culturile recoltate din domenii gestionate organic contin reziduuri de pesticide, uneori, nivelurile sunt, de 10 ori la 100 de ori mai mici in alimente ecologice"

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, niveluri mai scazute de metale grele ( printre care cadmiu) si niveluri mai scazute de azot, ambele fiind periculoase pentru sanatatea umana. Cadmiu, care este, de asemenea, prezent in fumul de tigara, poate provoca leziuni la ficat, rinichi, si la alte functii ale corpului si organelor. Cercetatorii nu au putut sa explice de ce alimentele organice au niveluri mai scazute ale acestor compusi toxici, insa s-a speculat faptul ca utilizarea glifosatului, care induce absobtia metalelor grele in culturile "conventionale", ar fi responsabil de acest lucru.

Avand in vedere cele relatate, alegera alimentelor organice in dauna celor conventionale, nu poate fi decat o alegere inteleapta. Alimentele organice sunt mult mai hranitoare si mult mai bune pentru sanatate.Deci, daca sunteti hotarati sa va faceti chiar dumneavoastra propria gradina, nu uitati ca alimentele organice au cele mai importante beneficii pentru santate. Ce mai putem spune este ca alimentele organice NU sunt bune doar pentru sanatatea ta , ci si pentru mediul inconjurator , asa cum reflecta cel mai mare studiu de acest gen al Washington State University.Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Oamenii de știință au revizuit 343 de studii pentru a determina dacă alimentele organice sunt cu adevărat mai bune pentru tine. Iată ce au aflat.

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu