Posted by / marți, 22 iulie 2014 / No comments / ,

O să pari surprins, însă prietenii tăi au ADN-ul similar cu al tăuPublicitate
Prietenii nostri par a fi , din punct de vedere genetic, mult mai asemanatoari cu noi decat strainii, potrivit unui nou studiu stiintific american, condus de profesorul greco-american Nicholas Christakis de la Universitatea Yale si profesorul de genetica James Fowler, de la Universitatea din California.

Cercetatorii, care au facut publicarea relevanta, in Jurnalul Academiei Nationale de Stiinte (PNAS), au analizat genomul la 1932 de persoane, intre care o parte erau prieteni, restul straini, persoanele respective neavand nici un fel de afinitate biologica.

Studiul a aratat ca, in medie, fiecare persoana a avut un ADN asemanator cu prietenul lui, decat cu strainii. Cercetatorii au remarcat faptul ca aceasta constatare are de a face cu tendinta oamenilor de a-si face prieteni persoane cu care pot sa interactioneze. Asemanarea genetica intre prieteni, a fost mai mare decat se astepta. Nu este clar inca, din cauza carui mecanism se intampla acest lucru.

adn-ul este aproape identic de la un om la altul

Dar cat de asemanatori genetic suntem cu prietenii nostri?

In medie, potrivit studiului, un prieten de-al nostru are o afinitate genetica comparabila cu al patrulea var al nostru, ceea ce inseamna ca avem aproximativ 1% din gene identice cu cele ale prietenilor nostri. "1% nu pare mare lucru, dar pentru geneticieni, conteza enorm. Este de remarcat faptul ca cei mai multi oameni nici macar nu stiu cine sunt verii de gradul 4, dar intr-un fel, de la nenumaratele cazuri posibile, am ales sa ne facem prieteni oameni care sunt similari genetic cu noi ", a spus Prof. Christakis.

Christakis si Fowler au dezvoltat chiar un "scor de prietenie", care prezice cine se va imprieteni cu cine, cu aproape aceeasi precizie cu care oamenii de stiinta pot prezice, pe baza analizei genetice, care sunt sansele ca o persoana sa devina obeza sau sa se imbolnaveasca de schizofrenie.

Concentrandu-se pe genele individuale, cercetarea arata ca prietenii sunt mult mai susceptibili de a avea gene similare legate de simtul mirosului, dar diferite gene care controleaza imunitatea; astfel prietenii variaza genetic in functie de protectia lor impotriva diferitelor boli. Pare a fi un mecanism evolutiv care serveste societatea, in general, de la faptul ca oamenii stau impreuna cu cei care sunt vulnerabili la boli diferite. Acest lucru constituie un obstacol pentru raspandirea rapida a unei epidemii de la o persoana la alta.

O alta constatare notabila este ca genele comune pe care le impartasim cu prietenii nostri par sa evolueze mai rapid decat altele. Prof Christakis explica faptul ca, probabil, acesta este motivul pentru evolutia umana pare sa se fi accelerat in ultimii 30000 ani, un rol important fiind comunicarea lingvistica care este un factor evolutiv vital.

Mai mult decat atat, in conformitate cu savantul grec-american, "Cercetarea intareste ideea ca oamenii sunt fiinte" transgenice ", nu numai din cauza bacteriilor care traiesc pe / in / din jurul lor, ci din cauza oamenilor care ne inconjoara. Se pare ca, capacitatile noastra depind nu numai de compozitia noastra genetica, cat si de compozitia genetica a prietenilor nostri. "

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului O să pari surprins, însă prietenii tăi au ADN-ul similar cu al tău

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu