Posted by / sâmbătă, 19 iulie 2014 / No comments / ,

După ce vei citi asta, vei înțelege că antibioticele favorizează instalarea bolilor croniceCercetatorii de la Universitatea din California de Sud si Institutul de Stiinte Oak Crest au descoperit legatura dintre antibiotice si formarea biofilmelor bacteriene care conduc la infectiile pulmonare, ale sinusurilor si cele cronice ale urechii.

Rezultatele studiului, publicat in numarul actual al revistei PLOS ONE, ilustreaza modul in care biofilmele bacteriene se pot dezvolta mai degraba decat sa scada, atunci cand se administreaza doze mici de antibiotice.

antibioticele slabesc imunitatea si incurajeaza bolile cronice

"Aceasta cercetare se adreseaza problemelor de lunga durata din jurul infectiilor urechii cronice si infectiilor ale urechii repetate, chiar si dupa tratamentul cu antibiotice", a declarat dr.Paul Webster, autorul principal, om de stiinta al Institutului Oak Crest of Science . "Odata formate, aceste biofilme, devin mai puternice cu fiecare tratament cu antibiotice."

In timpul studiului, Haemophilus influenzae (NTHi), bacteriile a-tipice ale unui agent patogen comun la oameni, a fost expus la doze neletale de ampicilina, o clasa de antibiotice utilizate in mod obisnuit pentru a trata probremele respiratorii, ale sinusurilor si ale infectiilor urechii, sau alte antibiotice beta-lactamice. Doza de antibiotic nu a fost suficienta pentru a ucide bacteriile, care le-au permis bacteriilor sa reactioneze la antibiotice prin producerea de glicogen, un zahar complex de multe ori folosit de bacterii ca o sursa de hrana, pentru a produce biofilme mai puternice atunci cand sunt cultivate in laborator.

Biofilmele sunt foarte structurate, astfel incat comunitatile de microorganisme se ataseaza pe suprafetele lor. Grupul de microorganisme formeaza un capac polizaharid lipicios. Acest strat este foarte protector pentru organismele din cadrul acestuia, si cand noi bacterii sunt produse, acestea se mentin in stratul lipicios. Odata cu introducerea de glicogen-antibiotic, biofilmele au o sursa de hrana aproape nelimitata.

In prezent nu exista tratamente aprobate legate de infectiile biofilmelor. Prin urmare, bacteriile devin mult mai puternice si mult mai greu de tratat, provocand infectii cronice severe. Adultii vor suferi infectii pulmonare prelungite, pentru ca bacteriile se mentin pe pozitie avnd protectia mai sus amintita, iar copiii vor avea repetate infectii ale urechii. Ceea ce poate parea a fi o rezistenta la antibiotice, atunci cand o infectie nu dispare, ar putea fi de fapt vina acestor biofilme.

Webster crede ca medicina moderna are nevoie sa gaseasca modalitati de a detecta si tratarea infectiilor biofilmelor inainte ca bacteriile sa fie capabile sa formeze aceste structuri de protectie. Dificultatile de tratarea a infectiilor biofilmelor, care pot fi de pana la 1.000 de ori mai rezistente la antibiotice, au determinat unii medici sa propuna o trecere treptata de la tratamentele cu antibiotice, la traditionalele terapii non-antibiotice.

"In cazul in care tratamentul cu antibiotice va continua sa fie relevant pentru tratarea infectiilor bacteriene, este important ca efectele lor asupra biofilmelor sa fi explorate", spune dr. Webster.

"Un pas in aceasta directie ar fi dezvoltarea metodelor de screening de rutina pentru a testa efectele antibioticelor asupra biofilmelor in vitro ."

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului După ce vei citi asta, vei înțelege că antibioticele favorizează instalarea bolilor cronice

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu