Posted by / vineri, 18 iulie 2014 / 2 Comments / ,

25 de minute de meditație pe zi îți atenuează semnificativ stresulPublicitate
Oamenii de stiinta americani, au studiat efectele meditatiei asupra nivelului de stres, si au ajuns la concluzia ca : dupa 25 de minute de meditatie pe zi, efectuata 3 zile consecutive, stresul se va atenua semnificativ.

Tehnica de meditatie a ajutat multi oameni sa-si imbunatateasca starea generala a mintii si a corpului lor. Cu toate acestea, pana in prezent, cele mai multe studii s-au concentrat in principal numai pe efectele terapeutice ale practicii meditatiei, pe termen lung.

Noua cercetare de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania, pentru prima data, demonstreaza ca sesiunile scurte de meditatie, pot reduce semnificativ nivelurile stresului psihologic, in doar trei zile.

meditatia ajuta la relaxare si vindecare

"Tot mai multi oameni afirma faptul ca, folosesc practici de meditatie pentru reducerea stresului, dar stiu foarte putin despre cat de mult trebuie sa faca pentru a reduce stresul, avnd beneficii de sanatate cat mai mult timp", a declarat J. David Creswell, un profesor asociat la Universitatea Carnegie Mellon si autor principal al studiului.

Creswell si colegii sai de la echipa de cercetare, au efectuat un experiment in decursul a trei zile, care a implicat 66 de oameni sanatosi, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Ei au fost impartiti in doua grupuri. Participantii din primul grup au trebuit sa efectueze exercitii de respiratie timp de 25 de minute zilnic, cu accent pe experientele lor in momentul de inhalare sau expiratie. Al doilea grup a fost supus unui program de instruire cognitiv: participantii au facut o analiza critica de poezie, care a avut drept scop dezvoltarea capacitatii lor de a rezolva diverse probleme.

Trei zile mai tarziu, toti subiectii au fost supusi unei sesiuni de stres-provocare: ei au fost rugati sa tina un discurs si sa rezolve probleme matematice in fata cercetatorilor. In acelasi timp, nivelul de stres al participantilor a fost evaluat prin analiza perceptiilor lor asupra stresului si masurarea tensiunii arteriale cat si a nivelului de cortizol (un hormon de stres) recoltat din probe de saliva.

Ca rezultat, participantii din primul grup au raportat niveluri reduse de stres, atunci cand au vorbit si au executat exercitiile de matematica. In acelasi timp, le-au crescut nivelul de cortizol din saliva. Acesta poate fi explicat prin faptul ca, atunci cand o persoana nu are multa experienta in meditatie si atentie si doar incepe practica aceasta, el poate gasi indeplinirea unor sarcini complexe mai putin stresanta, in timp ce exista inca consecinte fiziologice de stres, astfel ca, productia de cortizol in corp va fi marita.

Asa cum a spus profesorul Creswell, "Cand vei reusi sa practici cu adevarat meditatia, va trebui sa lucreze cognitiv la ea - mai ales in timpul unei sarcini stresante. Si, aceste eforturi cognitive active pot conduce la sentimente mai putin stresante, dar ele au costuri fiziologice avand productia de cortizol mai ridicata ".

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Psychoneuroendocrinology.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 25 de minute de meditație pe zi îți atenuează semnificativ stresul

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

2 comentarii:

  1. Întrebare, Ce trebuie făcut Practic, in timpul meditatiei,In ce consta Meditația!,,,,, poate o rugăciune către Divinitate,,,, un gând către ceva sau cineva,,, o pauza de gândire de concentrare,,, repetarea unui cuvânt gen Mantra?nu-mi pot reprezenta in minte conceptul MEDITAȚIE. Voi primi vre-un răspuns -definiție?

    RăspundețiȘtergere
  2. aceiasi intrebare si din partea mea. Cautand pe net am vazut ca sunt mai multe tipuri metode insa am avea nevoie de o initiere de un articol care sa ne initieze in tot stufarisul de metode si tehnici de meditatie de pe net

    RăspundețiȘtergere